Spring naar content
Telefoon: +31 (0) 6 47 66 32 94

Burn–out te lijf

Iedereen is natuurlijk weleens een keertje moe en dat is normaal. Als de vermoeidheid niet overgaat en zelfs het dagelijks leven en werken gaat beïnvloeden, dan is het tijd voor actie. Laat het niet zover komen dat je uitvalt met een Burn-out of ME /Fibromyalgie krijgt. Beter gezegd het Chronisch Vermoeidheid Syndroom oploopt.

Als vermoeidheid chronisch wordt, is je lichaam niet meer goed in staat om de nodige energie op te slaan. Wie met zulke klachten naar de dokter gaat, krijgt vaak te horen dat genezing moeilijk of zelfs onmogelijk is. Termen als fybromyalgie, ME en CVS (Chronische Vermoeidheid Syndroom) verhullen nogal eens dat de arts het ook niet precies weet. Die zegt dan dat het “tussen je oren zit”.

Wist je dat in rust een ademhalingsfrequentie van 8 tot 12 maal per minuut normaal is. Veel mensen ademen echter continu sneller, tot meer dan twintig keer per minuut. Dat is zinloos en energievretend. Je kunt dus extra energie krijgen door simpelweg rustiger te ademen.

Sander, onze ademcoach, kan je live het effect van rustiger ademhalen laten zien en voelen. Daarbij helpt hij je weer rustiger te leren ademhalen.

Wij hebben momenteel unieke, wetenschappelijk onderbouwde, testapparatuur in huis en kunnen hiermee voor jou een op maat gemaakt en doelgericht trainingsprogramma opzetten. Met deze apparatuur wordt eenvoudig gemeten hoe belastbaar jou lichaam is.

In deze veeleisende tijden waarbij werkstress en een druk privé-leven veel vergen van lijf en mentale gesteldheid, is het van groot belang dat je zowel geestelijk als lichamelijk fit bent.

Na een intakegesprek voor de benodigde (medische) achtergrondinformatie kan de health-check worden afgenomen. De complete test bestaat uit een “test in rust” en de “inspanningstest” op een medische testfiets. Tijdens de “test in rust” doe je dus helemaal niets gedurende een aantal minuten. Tijdens de inspanningstest wordt het vermogen op de fiets opgebouwd. De health-check duurt ongeveer 1,5 uur.

Tijdens de tests meten we allerlei belangrijke waarden. Zo wordt onder andere de bloeddruk, zuurstofverzadiging, maximale zuurstofopname, het omslagpunt en maximale belasting in kaart gebracht. Aan de hand van een rapport wordt een optimaal trainingsprogramma opgesteld afgestemd op je fysieke en mentale gesteldheid.

Voor wie is de health-check bedoeld?

De health-check is voor iedereen geschikt mits hij of zij geen medische beperkingen heeft die de inspanningstest niet toelaten. De test is speciaal ontwikkeld voor kwaliteitstrainers, coaches en therapeuten die hun klanten verantwoord en effectief willen laten trainen.

Tarief:

Fit-test: € 200,-
Rust meting: € 25,-

Neem contact op met Sander.

Stuur een mail naar Sander

Invalid Email

Meer weten over Fit For The Job?

Volg ons op social media

Scroll naar boven